Borttagning av gammal VVS

Tyvärr kan det ibland hända att ditt handfat eller badkar går sönder. Eller kanske är du redo för ett nytt badrum! Många antar att detta är ett enkelt jobb, men ingenting verkar vara längre ifrån sanningen. I praktiken märker vi att människor ofta har problem med att ta bort sina gamla rörsystem. Om du vill byta in gamla rörsystem för en ny variant är det bra att läsa tipsen från den här artikeln. Vi kommer att berätta exakt hur du bäst går vidare!

Förbered dig när du kasserar gamla rörsystem

Där de flesta hantverkare omedelbart går fel är att de börjar detta jobb helt oförberedda. Många av dem vet inte exakt vad som krävs för att ta bort gamla rörsystem. Det verkar vara väldigt enkelt, du kanske tror att du bara behöver lossa några bultar, men så är inte fallet. Förutom att du måste koppla bort rören, måste du också koppla bort den från rören. Det är precis där de största problemen uppstår, särskilt om du inte närmar dig detta noggrant. Om du av misstag skadar röret kan vatten rinna ut och du läcker omedelbart. Vi rekommenderar därför alltid att arbeta noggrant och särskilt inte att ta brytaren med dig!

Se till att ta bort allt på en gång

När du har kopplat bort de gamla rören från rören. Se då till att du har stängt av huvudkranen. Kontrollera alltid om allt vatten som fortfarande var i rören kommer ut. Först när du inte längre kan se vatten rinna kan du koppla bort hela rörsystemet. Se till att alla bultar lossas och att du kan lyfta hela rören på en gång! På så sätt kommer du inte att skada ditt badrum eller toalett.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Malmö!