Illaluktande avrinning på sommaren

Lider du av illaluktande avlopp på sommaren? Det finns flera potentiella orsaker till denna otäcka lukt. I den här artikeln kommer vår rörmokare att berätta om de olika typerna av avloppsblockeringar som kan uppstå. Rörmokaren beskriver också vilka steg du kan ta för att ta bort den otäcka stanken från ditt hem. Det är tillrådligt att ingripa vid en startblockering. Vid sådana tillfällen kan det vara relativt lätt att rensa blockeringen. Detta blir allt svårare med tiden eftersom svårigheten av blockeringen ökar.

Olika typer av avloppsblockeringar på sommaren

Under sommarmånaderna kan olika avloppsblockeringar uppstå. Tänk till exempel på en blockering i brunnen i din uppfart. På sommaren kan barnen leka mycket med vatten, vilket får mycket smuts att rinna in i detta avlopp. Denna smuts förblir i avloppets botten och bildar därmed början på en blockering. Denna blockering kan användas som en förklaring till den obehagliga lukten runt avloppet. Det är klokt att ha denna rengjord regelbundet eller att låta dina barn leka någon annanstans i trädgården.
Du kan också behöva hantera en blockering i diskbänken i ditt kök, avloppet i duschen i ditt hem och till exempel ditt toalettavlopp. Dessa är generiska blockeringar som också kan förekomma under andra tider av året. Precis som denna blockering av avloppet från brunnen i avloppet är dessa blockeringar också ett resultat av kvarvarande avfall som finns kvar i avloppets botten.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Malmö!