Läckor, hur kan du känna igen dem?

De flesta invånare i Malmö tror att de vet hur man känner igen en läcka. I så fall finns det en pöl med vatten på marken. Detta är faktiskt ofta fallet, men detta behöver inte alltid vara fallet. Det kan också vara en så kallad ’osynlig’ läcka. Du upptäcker ofta inte ett sådant problem på grundval av en pöl med vatten. Som ett resultat upptäcks ofta en ”osynlig” läcka (för) sent. Skadorna som läckan har orsakat är redan stora. Att reparera alla skador kostar mycket pengar. Naturligtvis väntar du inte på det här. Det är därför vi i denna text berättar hur man känner igen en läcka.

Leta efter fuktiga fläckar

För att känna igen läckage är det främst viktigt att hålla ett öga på dina tak och väggar. Varför? För du kan ofta se här om det finns en läcka. Om vatten läcker kommer det att orsaka en fuktig fläck. Det här är en mörk fläck som kan bli gulaktig över tiden. En fuktig fläck kan uppstå till följd av läckage i rörledningen. Sådana fläckar uppstår emellertid också när det läcker i ytterväggen eller taket. Om du misstänker att det finns en läcka, kontakta en specialist.

Var noga med vattentrycket

Precis som en pöl med vatten är en fuktig plats inte heller synlig omedelbart. Detta betyder dock inte att du alltid upptäcker en läcka sent. Nej, för du kan också vara uppmärksam på vattentrycket. Naturligtvis är det bara vettigt om det finns en läcka i vattentillförseln. Öppnar du kranen och vattnet rinner plötsligt ut betydligt långsammare än tidigare? Då finns det en god chans att det finns en läcka. Det kan också finnas problem med vattenföretaget, men anta aldrig detta orolig. Om vattentrycket är lågt bör du leta efter fuktiga fläckar eller en pool med vatten.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Malmö!