På så sätt kan du rensa duschavloppet igen

Nästan alla kommer att ha undrat vid någon tidpunkt hur många hårstrån verkar spola ner i avloppet. Det är därför inte förvånande att ett duschavlopp börjar gå sämre med tiden och så småningom inte vill flyta alls. Duschavloppet är sedan igensatt. Att stänga av ett duschavlopp kallar många för ett smutsigt jobb. Ändå kan du rengöra och rensa upp ett duschavlopp själv utan att det blir för smutsigt. Det är därför vi ger några tips för detta.

Använd en avstängningsfjäder

Hur du blir minst smutsig är med hjälp av en avstängningsfjäder. Det här är en lång fjäder som du kan trycka ner i avloppet. Genom att applicera kraft på källan dyker blockeringen isär och kan tvättas bort med vatten. Var dock försiktig, för med en avblockerande fjäder kan du också göra mer skada än du fixar. Använd därför inte för mycket tryck, eftersom detta kan skada rören och resultera i höga reparationskostnader. Även när något har spolats i rören, vilket ofta är svårt med ett duschavlopp eftersom det finns ett lock på avloppet, är det bättre att inte använda en fjäder. Det finns en chans att du skjuter objektet längre in i avloppet, vilket innebär att en professionell rörmokare måste komma förbi för att rensa avloppet.

Rengör brunnen

Förresten kan du alltid försöka rengöra brunnen först. Om du inte gör det ofta kan det vara orsaken till problemet. Med tiden tvättar mer och mer hår- och tvålskum in i brunnen. Detta gör det mycket svårare för vattnet att rinna bort. Om du redan rengör avloppet väl genom att ta bort locket och rikta duschhuvudet med den hårdaste strålen mot inredningen kan du ofta tvätta bort mycket skräp. Du kan ta bort resten med en skruvmejsel.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Malmö!