Tips för att installera en extern kran

Fler och fler hem i Malmö skaffar en utvändig kran. Logiskt, för en utomhuskran har många fördelar. På så sätt kan du helt enkelt ansluta trädgårdsslangen till denna kran när du vattnar din trädgård. Det betyder att du inte längre behöver dra slangen genom ditt hem för att ansluta den till kranen. På det här sättet kan du förse växterna i din trädgård med vatten på nolltid. Har du inte en kran på utsidan än? Då är det hög tid att installera en extern kran. Men hur gör du egentligen det här? Vi ger dig några användbara tips nedan.

Var vill du ha kranen?

I själva verket kan en extern kran placeras på nästan vilken plats som helst. Vi rekommenderar dock att du funderar logiskt över platsen. Det är till exempel inte bekvämt när du placerar kranen på ett stort avstånd från din trädgård. Välj helst en plats som är något central. När allt kommer omkring är det lika enkelt när du når hela trädgården med trädgårdsslangen. Dessutom är det klokt att välja en plats nära en vattenförsörjning. Varför? För att du inte behöver lägga mycket rör på det här sättet. Detta minskar också risken för läckage avsevärt.

Börja aldrig dela upp vattentillförseln omedelbart

Har du ingen erfarenhet av att dela ett vattenrör? Då vet du förmodligen inte hur man ska börja. Vissa människor sätter bara sågen i rören för att skära ut den. Inte klokt, för du måste alltid stänga av vattentillförseln först. Gör detta genom att stänga av huvudkranen. Du hittar vanligtvis detta längst ner i mätarskåpet. Huvudventilen är vanligtvis stängd när handtaget är vinkelrätt mot röret. Testa alltid detta innan du börjar arbeta. Är verkligen kranen stängd? Lämna då kranen öppen ett tag. På detta sätt rinner vattnet från rören. Det betyder att du inte behöver vara rädd för vattenskador när du installerar en utomhuskran.

Ring till rörmokaren

Att placera en kran på utsidan är ett jobb som måste utföras exakt. Bara en sak kan gå fel och en läcka uppstår. Naturligtvis vill du förhindra detta. När du anställer en rörmokare för att installera en kran på utsidan är du säker på detta. En rörmokare vet exakt hur man installerar en extern kran. Han kan välja plats, förgrena röret och ordna att kranen installeras. Med hjälp av en rörmokare kan du använda din nya kran på nolltid!

Kontakta oss som din expert inom VVS i Malmö!