VÄRM ORDENTLIGT: DE FEM BÄSTA TIPSEN

Sommaren är över och temperaturerna sjunker igen. Nästa uppvärmningssäsong börjar långsamt. Korrekt uppvärmning har enorm potential att spara energi. Detta skyddar inte bara miljön utan sparar också pengar. Med våra fem praktiska tips värmer du ditt hem istället för vår planet.

FÖRSEGLA FÖNSTRET

Läckande eller föråldrade fönster säkerställer att värmen snabbt kommer ut från rummen. Detta innebär att värmeenergin går förlorad oanvänd. Det mesta av värmen går inte förlorat på grund av porösa tätningar, utan på grund av gammalt glas. Enfönstrade fönster släpper till exempel igenom tio gånger mer värme än moderna termofönster med tre rutor.

ELEKTRONISKA TERMOSTATER

Dina rum behöver inte värmas omedelbart hela tiden. Du kan spara uppvärmningskostnaderna genom att sänka temperaturen, särskilt på natten eller när du inte är hemma. Elektroniska termostater är billiga att köpa och enkla att fästa. Detta gör att du enkelt kan justera temperaturen i ditt värmesystem till olika driftstider tack vare en nattnedgång.

VÄRM INTE UPP MED EL

Eldrivna fläktvärmare och nattförvaringsvärmare är de främsta klimat- och plånboksslukarna. Du bör därför helt köra utan fläktvärmare och byta ut dina befintliga värmare.

ISOLERA RADIATORER

Radiatorer utstrålar sin värme i alla riktningar. För att inte förlora en del av den direkt genom den intilliggande ytterväggen, isolera värmarens baksida ordentligt. Om du inte har modern isolering är det lämpligt att installera invändig isolering i området bakom värmaren. Så här strålar värmen tillbaka in i rummet.

LUFTA KYLAREN

Det enklaste sättet att spara värmekostnader är att ventilera dina värmesystem regelbundet. Du kan ta reda på hur du gör genom att kontakta våra experter inom VVS.

SLUTSATS: VÄRM ORDENTLIGT SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT

Att värma ordentligt är inte raketvetenskap. Nya fönster innebär en viss investering, men de ger utmärkta resultat och förbättrar välbefinnandet. De återstående åtgärderna är mycket enkla att genomföra. Du kan också spara energi och pengar.

Anlita ett av våra VVS proffs från Malmö idag och se till att du får ett varmt hem till ett bättre pris redan idag.